O NAMA


2Hot4Stage crew je grupa mladih, umetnički osvešćenih ljudi, koju, osim čvrstog prijateljstva, snažno ujedinjuje i ljubav prema plesu i hip hop kulturi. Zbog toga smo, kao plesno društvo, pre svega okrenuti street stilovima, posebno onima koji su usko vezani za hip hop. Plesna trupa je osnovana 2006. godine u Šapcu, a od 2009. do danas glavno uporište je prekomandovano i nalazi se u Beogradu.

Naša škola plesa je jedna od retkih koja nastoji da očuva korene kulture kroz sve elemente i bori se za podizanje i unapređenje urbane plesne scene, a mi, članovi 2Hot4Stage crew-a, verujemo da su ideali i stavovi, koji nas afirmišu kao individue, osnovni pokretač svake akcije i izraza. Upravo zato oni moraju biti plod nezavisnog istraživanja i razmišljanja bez uticaja nametnutog komercijalnog trenda.

Kao što je od izuzetne važnosti pomerati granice uma, usavršavati se duhovno i mentalno, verujemo da je podjednako neophodno trenirati sopstveno telo, usmeriti napor da ono preraste u instrument, osposobljen da izrazi unutrašnji potencijal, svako stanje i dimenziju našeg duha.
Neograničeni talenat se krije u svakom čoveku, ali je jedino kroz disciplinovani i posvećen trening i rad moguće je razvijati ga i prepustiti mašti da upravlja telom baš onako kako želi.
Jedino na taj način kroz poket koje telo izvodi na muziku naš ples postaje umetničko delo.
Kao ideološka deca hip hop subkulture, mi, članovi 2H4Stage crew-a, podržavajući niz umetničkih formi koje se razvijaju u njegovom okrilju, kao i principe kulture koji već više od tri decenije putuju svetom i za sobom ostavljaju milione pristalica, doprinosimo razvoju ovog globalnog društvenog pokreta.

Budući da smo plesno društvo posebno smo se upustili u istraživanje plesnih stilova koje je ova kultura iznedrila. Pored svih ekipnih i individualnih velikih uspeha na takmičenjima u zemlji i van nje, učestvovali smo u gotovo svim velikim manifestacijama, festivalima i televizijskim emisijama. Emisije kao što su „X factor Adria“, „Ja imam Talenat“, „Prvi Glas Srbije“, „Ples sa Zvezdama“,‚Beovizija“, ‚,Audicija“, te nastupi na „Belgrade Fashion Week-u“, „Veliki Brat“, „Mikser festival“, „Manifest“, MTV party, pozorišne predstave „Mi deca sa stanice zoo“, „Neko kaže ljubav“,...
Neki od Glavnih instruktora i animatora su članovi međunarodne plesne organizacije CID Unesco kao i dugogodišnji članovi УЕУИС-a.

Aleksandar Marković Lex

Osnivač, Instruktor, Koreograf

Ilija Antić Boogie

Koosnivač, Instruktor

Nikola Gavrilović Johnny

Instruktor, član od 2009.

Milica Ilić Mici

Koreograf, član od 2009.

Slobodan Spalević Spale

Član od 2012.

Ilija Đoković Teckin

Multimedija, član od 2012.