O PROJEKTU “NATURE AND THE CITY”

Predstavljamo vam koncept fotografija pod nazivom “Nature and the City”. Naime, tema je podeljena na dve lokacije – plesače stopljene sa prirodom i plesače u gradskoj, biznis varijanti. Idejni tvorac projekta, inače član ekipe “2Hot4Stage”, Aleksandar Marković Lex kaže da je imao za cilj da kroz ples na neki način objedini dve nespojive sfere – prirodu i urbanu sredinu.
“Nisam ljubitelj fotografija i video klipova snimljenih u studiju, pa je posle projekta “Sam u Kući” koji smo radili prethodne zime, u ortakovoj gajbi, nekako prirodan sled bio da kao i svi zimski hibernanti izletimo napolje i gladni stvaranja, stvorimo nešto, jelte. Tako smo se odlučili za baš ovakav koncept. Sve fotke su rađene sa minimalnom opremom, samo aparat, majstor za njim i mi, jer se ložimo na jednostavnost. A i nemamo Bog zna kakvu opremu, ali to je sporedna stvar, ha. Uglavnom, u vezi sa tim tehničkim stvarima, manipulacijama i obradom najbolje da, umesto sa ovim diletantom na tom polju, popričate sa Ilijom Đokovićem koji se pobrinuo da ideje sprovede u delo.”
Pogledajte o čemu se radi i kako to sve izgleda na fotografijama ispod!

Ideja i koncept: Aleksandar Marković
Fotografija: Ilija Đoković, Aleksandar Marković
Obrada fotografija: Ilija Đoković, Isidora Ristovski, Nikola Canić
Plesači: 2Hot4Stage – Nikola Gavrilović Johnny, Milica Ilić Mici, TIjana Mihajloski, Jelena Simonović, Slobodan Spalević Spale, Marko Vučković Max, Milena Paunić, Anastasija Životić, Isidora Ristovski, Magdalena Mičić, Antonija Škobalj, Ilija Đoković, Aleksandar Marković Lex