O PROJEKTU “NEKO KAŽE LJUBAV”

27. februara 2012. godine, na sceni „Aleksandar Popović“, u ustanovi kulture „Vuk Karadžić“ premijerno se odigrala plesna predstava „Neki kažu ljubav“.
Reč je o delu udruženih talentovanih i pre svega ambicioznih mladih umetnika, od baletskih plesača, preko hip hop plesača, glumaca, kompozitora, na čelu sa autorom i koreografom Aleksandrom Markovićem, i asistentom koreografije Sandrom Vidović.

Budući da je sama predstava neverbalni teatar, čitava priča bila je ispričana pokretom, savremenim plesom, čudesnim spojem baleta i hip hop plesnih stilova, koja je na neki nov i uzbudljiv način spojila do sada nespojivo i prevazišla sve barijere.

„Naš cilj je pomeriti granice samog plesnog performansa i razbiti sve predrasude sa kojima su se do sada suočavali hip hop plesači širom Srbije. Homogenim udruživanjem urbanih plesova, klasičnog i modernog baleta kao i pozamašne glume na pozorišnoj sceni, želimo dokazati da je ogroman broj umetnika kod nas nedovoljno podržan i prihvaćen, a nadamo se da će posle ove predstave, svest ljudi biti makar malo pobudjenija i šira. Zamisao je da posle nekoliko izvodjenja u Beogradu, naš projekat obidje još neke gradove u Srbiji, a sa finansijskim sredstvima koje smo dobili, naša scena je prilično prenosiva i mobilna“ – u šali je rekao autor Aleksandar.

Koreo-drama “Neki kažu ljubav” će vas provesti kroz jedan neuobičajen vremeplov ljubavnog života jedinstvene, nedodirljive Kaline, koju uzbudljiv život ipak, dovodi do poraza u večitoj trci sa vremenom. Njena dramatična priča, biće ispričana iz perspektive tri starca koji su u mladosti i sami bili žrtva Kalinine fatalnosti.
Kao muzičke numere koriste se isključivo originalne kompozicije, pisane za predstavu.
Projekat je podržan i pomognut od strane Sekretarijata za kulturu grada Beograda i Udruženja baletskih umetnika Srbije.

Pročitajte celu priču "Neko kaže ljubav"!